Kopaonik - Hotel "Olga Dedijer"

Hotel "Olga Dedijer" ** se nalazi u centralnoj zoni Kopaonika, na nadmorskoj visini od 1.700 metara i izgrađen je u modernom planinskom stilu. Hotel ima 294 postelje i restoran sa tri stotine mesta, aperitiv-bar, disko klub, snek-bar, TV salu, trim kabinet, prodavnicu i sopstvenu pekaru.
Danas je Kopaonik najveći zimski turistički centar u Srbiji sa velikom mrežom skijaških staza i ski liftova propusnog kapaciteta 13520 osoba u toku jednog sata. Kopaonik je jedno od mesta koje tokom cele godine nudi idealne uslove za aktivan odmor i uživanje. Zbog svojih prirodnih lepota 1981 godine proglašen je za nacionalni park.
Nacionalni park KOPAONIK je pripitomljena divlja lepota koja se prostire na oko 12.000 ha Višemesečni snežni pokrivač privlači ljubitelje zimskih sportova,koji na umreženim stazama (60 km) prilagođenim svim kategorijama skijaša, mogu da dosegnu visine preko 2.000 metara. Kad sneg okopni sa Pančićevog vrha(2.017 m) i drugih vivikovaca pogled se pruža na šume i nepregledne livade prošarane ljubičastim šafranom i stotinama drugih biljnih vrsta.